HISTORIAA

Perustamiskokous pidettiin 19.11.1987 Toimiupseerikerholla kokouksen koolle kutsujina olivat Pentti ( Rönä ) Ruotsalainen ja Arto ( Artzi ) Loikkanen. Perustamisasiakirjan allekirjoitti 35 henkilöä ja heistä toiminssa mukana on vielä 2012 10 henkeä . Seura on merkitty yritysrekisteriin 03.12.1987. Seura liittyi SKKL:n Lapin piirin jäseneksi 1991. Seuran merkkikilpailun voittaja oli Seppo Aikio ( kilpailussa oli mukana 42 merkkiä ).1994 järjestettiin SM-perhokalastuskisat Kitisellä ja Luirolla ja -95 SM-karsinnat Luirolla. Porttipahta -uistelukisa on pidetty vuodesta 1997 alkaen. Sarvilampi vuokrattiin 1998 Metsähallitukselta seuralle ja siihen on istutettu siitä lähtien kalanpoikasia ja pyyntikokoista kalaa. Kaverin Kanssa Kalassa tapahtuma on pidetty vuosittain 2003 lähtien huhtikuussa Korvenlammella ja siihen osallistuu vuosittain 130-160 nuorta. Seura liittyi Lapin Vapaa-ajankalastajien jäseneksi 2003 ja sitä kautta SVK:hon.

Seuran nimikkoperhoksi valittiin Ariko Miettisen sitoma SPK 20 seuran 20 juhlan kunniaksi järjestetyssä sidontakisassa.

SPK 20

Hela: Pyöreä hopea

Jatke: Punainen silkki

Pyrstö: Crest päälle oranssi silkki

Vyö: Musta strutsi

Kierre: Ovaali hopea

Runko: 1/2 litteä hopea

1/2 musta silkki

Runkohäkilä: Musta kukko mustalla

Kurkkuhäkilä: Musta kukko

Siipi: Musta hanhi

Sarvet: Punainen hanhi

Pää: Musta

Jäseniä on seurassa tällähetkellä 288

Miehiä 199

Naisia 38

Nuoria 52

Yhdistyksen tarkoitus on herättää ja ylläpitää urheilu-kalastuksen harrastusta jäsenistössä. Kotitarve-, kilpailu- ja vapaa-ajan kalastusmahdollisuuksien järjestäminen, kalavesien hoitaminen ja kalastuslain ja hyväksyttävien kalastus-tapojen noudattamien ja seuranta.

Yhdistys toteuttaa tarkoitiustaan järjestämällä valistus- ja koulutustilaisuuksia sekä kalamiesiltoja, harjoittaen nuorisotoimintaa, järjestämällä kilpailuja ja näytös-tilaisuuksia, hankimalla jäsenistölleen kalavesiä sekä kalastusoikeuksia, harjoittamalla kalaveisen hoitoa ja kalanpoikasten viljelyä.